dinsdag 12 oktober 2021

Prentenboek: DE STIP ( P.H.Reynolds )

Ons thema van de voorbije twee weken was " De stip ", naar een mooi en kleurrijk prentenboek vol stippen, bollen en cirkels. Maar het ging niet alleen daarover. Het ging ook over geloven in eigen kunnen, beseffen dat je meer kan dan je soms zelf denkt. Heel belangrijk voor kleuters die soms snel eens zeggen of denken: " Ik kan dat niet ... " .

We gingen ook op bollen-, cirkels- en stippenzoektocht in de klas. Amaai... ik wist niet dat die overal in onze klas verstopt zaten. Mijn kleuters zagen er gewoon overal.πŸ˜„ Op de foto's tonen ze al die bollen en cirkels. Wat zijn het er veel. Ze bleven maar aanwijzen en roepen: " Een bolletje, nog eentje, een stip, daar nog eentje, ... !!! "

Ze brachten ook bollen, cirkels, ... van thuis mee en trokken kleren aan met bolletjes of stippen. Zo leuk.

We schilderden met waterverf ons eigen stippenkunstwerk en juf deed er een kadertje rond, net als in het prentenboek. Zo werd het een echt kunstwerk. Bij iedereen anders, maar ook bij iedereen heel mooi gedaan. Zie je wel dat we het kunnen hΓ©.πŸ‘

En we kleefden bolletjesstickers op een blad en tekenden daar cirkels rond of tekenden golfjes. Op en neer tussen de bolletjes. Zo oefenen we al een beetje om later te leren schrijven. πŸ˜‰

Met elastiekjes en spijkerplankjes maakten we een doolhof voor knikkers en in een voelbak vol zachte bolletjes zochten we naar de juiste vorm om op de opdrachtkaart te leggen. We mochten niet piepen, enkel voelen.

We hadden ook teldozen in de klas waar we evenveel bollen als stipjes ( opdrachtje op de doos )  in moesten leggen ( een contractje ) en we tekenden op de krijtborden met 9 bolletjes ( raamfiguren ) strepen zoals op de opdrachtkaart. Het moest helemaal hetzelfde zijn. We moesten goed kijken, want die schuine lijnen waren niet altijd zo eenvoudig. 

Ook ons zangstemmetje lieten we horen in het lied: " Een olifantje staat vol rare vlekken ... " 

Juf zocht leuke prenten die bij de tekst van het lied passen, zo kunnen we het sneller onthouden.

Zoals jullie lezen was het een echte bolletjes- en stipjesweek waar we nu bijna een punt πŸ˜‰ achter zetten... ( Kwestie van het met de woorden van ons thema te zeggen hΓ© 😊) 

Een tipje: Kijk πŸ‘€ eens samen met je kleuter naar de fotootjes. Ze gaan je vast nog heel veel meer vertellen en uitleg geven bij wat ze zien. 

Veel kijkplezier !!!




















































































































































Geen opmerkingen:

Een reactie posten